Valpkurs!

Jo. Vi gick ju en valp- och unghundskurs för Carina Persson via Eva Bodfäldt Education i helgen. Det va så himla roligt. Jungman var ju som väntat en A-hund som redan hade koll på det mesta, men vi lärde oss massor. Alltså, jag och Petter. Vi lärde oss.

Allmänt snygg. Snyggast i klassen måste jag nog säga även om konkurrensen var tuff. En finsk lapphund, en tollare, en border collie, två bichon frisé, en reisen, en spansk vattenhund och en supergullig liten pumi (som Jungman äääääääälskade). 


Här sitter Jungman i "ryggsäcken" och tar det hyfsat chill. Det är en passivitetsövning som jag tyckte var skitbra. Och vilken utmaning. Sitta still och göra inget när det är hundar och köttbullar överallt...

Koppelträning var ingen match. Man bara går såhär på vänster sida och så får man godis. Piece of cake, sa Jungman. Eller ja, piece of köttbulle dårå... Vi fick också prova på "skvallerträning" vilket Jungman verkade tycka om. Istället för skälla - skvallra! Mkt bra.

Det är viktigt att ha en bra kontakt med sin hund. Jungman är typ alltid jättefokuserad på sina människor. Jag misstänker att det är för att han ser oss som två jättestora köttbullsautomater... Vi fick prova att gå en promenad på typ 10 minuter och försöka räkna hur många gånger hunden tog kontakt med oss. Jag gav upp vid 100... 


Men ibland belönar vi med lek istället för godis och det är också toppen tycker Junkis. Husse på golvet! HILARIOUS!!!

Efter kursen åkte vi hem till min syrra i Nacka och Jungman fick hänga lite med sin kompis Klara. Henne gillar han lite extra mycket nämligen. Jungman njöt av att bli lite ompysslad - han var så himla trött. Och vi med. Trötta och nöjda. JÄTTENÖJDA.


1 kommentar:

  1. Ryggsäcken är riktigt bra, kan användas i många situationer. Kul att ni gillar kursen!

    SvaraRadera