Inofficiell utställning schmutställning

I helgen var vi på utställning med Jungman för första gången. En inofficiell utställning för valpar i Sollentuna Rackethall. Inte så sexig lokal... men väl 300 valpar av lite drygt 100 olika raser!!! KAOZ. Och om kaoset tyckte Jungman ungefär... 


Petter fick ta hand om det här med att "gå i ringen". Dels för att han är bäst (bättre än jag) i pressade lägen, men också för att han är... ja, let's face it - väldigt snygg. 


Jag hade förväntat mig att Jungman skulle vara den studsboll som han vanligtvis är, men näe. Han gick som en stjärna och svansade som aldrig förr. Jag tror kanske att han gillade det? Uppis liksom? 


Vi fick också visa upp oss tillsammans med Jungmans uppfödare och hennes hund Java (Jungmans syrra) och halvbrorsan Teddy. Värsta snygga Frihamra-trion!


Hmm... domaren gillade Jungman. Men han gillade Petter ännu mer? 


Jungman var burrig och fluffig men hade inget att sätta emot när fluffmaestron Teddy äntrade scenen. Asså, vilken sjukt snygg pudel. 


Jungmans utlåtande. Allt topp notch, förutom en underkäke och bett som inte växt klart. Vi hoppas och tror att det ska rätta till sig när han blir större! Om inte så blir det ingen champion av Jungman. Men det känns rätt okej i vilket fall. Han är ett ess på att lära sig saker och kan bli lydnadsmästare istället. Eller höjdhoppare... finns det nån sån gren för hundar? 

Såhär står det: 
"Maskulin hanvalp, bra huvud och uttryck, skulle önska en bättre utvecklad underkäke, utmärkt hals och överlinje, väl ansatt svans. Tillräckliga vinklar fram och bak. Rör sig väl. Trevligt temperament. Bägge kanintänderna i underkäken går innanför övre tandraden - därav inget HP." 


Efter utställningsäventyret var han "rätt trött" och sov gott i lillmatte Klaras knä. Klara är en av Jungmans favoriter och en av de få människor som han bryr sig om - även om hon inte har godis i handen! Gollig. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar