Rehab dag 2 (1 vecka efter skada)


Idag lördag, precis en vecka efter att skadan uppstod, ser det ut såhär. Jungman har hyfsat bra koll på sitt högra bakben, även om han inte verkar ha full känsel. Han kan stå en kort stund själv och lägger då lite tyngd även på sitt vänstra bakben.

Han viftar på svansen!

Det är stor skillnad mot hur det såg ut när Petter åkte in till akuten med honom förra lördagen. Då var båda bakbenen helt lealösa och hade ingen som helst funktion. Så det går ju framåt!

Jungman har varit risig i kistan under gårdagen, vilket kanske inte är så konstigt efter sjukhusvistelse och mediciner och sånt. Idag har det stabiliserats lite verkar det som och vi har inte haft nån "inomhusolycka" sedan tidigt i morse (och nu är det kväll)! Med andra ord lutar det åt att han kan hålla sig och det underlättar ju enormt!

Vad vi gör nu? 

Vi kör ett kort pass med träning med honom nästan varje timme. Då är det ståträning i några sekunder, mjuka led-böjningar och några steg där vi hjälper honom flytta fram vänster bakben och placera det korrekt. Efter det lilla är Jungman supertrött och måste vila.

Ute hjälper vi honom att hålla balansen när han ska kissa, vilket han snällt gör trots att vi står och håller i honom båda två. Så han är ju sig själv på det viset i alla fall - han vill vara till lags och göra rätt. Även om han verkar ytterst förbryllad över vad det är som pågår...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar