Jungman testar torrfoder

Jungman äter nuförtiden mest bara färskfoder. Det har blivit så eftersom han i princip matvägrar när det serveras endast torrfoder, och när han matvägrar går han raskt ner i vikt och vi tycker att han är spinkig så det räcker ändå. Så, färskfoder har det blivit. MEN. Det är ju praktiskt med torrfoder så vi har gett oss den på att hitta en sort som han äter, i alla fall, hyfsat av.

Idag var jag och Petter på Hundmässan i Älvsjö och fick med oss en massa prover på olika torrfoder (alla med löften om att de skulle vara såååå goda och välsmakande!). Väl hemma inledde vi detta vetenskapliga och mycket noggrant genomförda smaktest.

För den som undrar. Ja, Jungman bör ha varit hungrig när testandet inletts eftersom han inte ätit sen frukost (då han åt en halv portion...).

I alla fall. Följande märken radades upp i vardagsrummet:
Best in Show Lamm & Ris Extra 
Best in Show Lamm & Ris 
Best in Show HE Racer 
Four Friends Adult 
Canami Lamb & Rice
Canami Chicken & Rice
Olivers Fish Grain Free Medium
Olivers Lamb Grain Free Medium
Magnussons Valp (hans vanliga foder, med som kontroll)
Frolic (hans godis of choice, med som kontroll) 


Vi la en kula framför varje torrfoderpåse och skickade fram Jungman med ett "varsågod". I första vändan tog han en Frolic och nosade lite på resten men visade inget större intresse. 


I vända nummer två fuktade vi kulorna lite med vatten - det skulle frigöra mer doft fick vi veta på mässan idag. Jungman nosade runt och åt (!) en Best in Show Lamm & Ris Extra, en Olivers Lamb Grain Free Medium och en Best in Show HE Racer. Sen var det några till som han slickade på men sen spottade ut.

Vi gjorde i ordning en "finalomgång" med de tre som han faktiskt tuggade i sig på varv två och KORS i taket, han åt faktiskt en handfull av Best in show HE Racer! Han visade mycket lite intresse för de andra två skålarna, som ni ser på bilden. 

Han äter! HE Racer, asså. Inte det andra. Det är ett högenergifoder, vilket ju passar bra eftersom Jungman har ett aktivt hundliv och dessutom lätt tappar vikt. 


Och vinnaren är: HE Racer!
Vi ska testa att ge detta ett par dagar nu och se om intresset håller i sig. Om inte går vi vidare i vår quest att hitta ett bra torrfoder till vår kräsna spinkis. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar