Och utställning...

Nationaldagen spenderades på Roslagens Brukshundsklubb och den årliga inofficiella utställningen. Jungman var anmäld i klassen "valpar 6-9 månader". Vi tänkte att "nu jäklar går vi all in" så dagen före fick Jungman stå ut med att friserad på Hornstulls Hundtrim. Eller ja, stå ut... han ÄÄÄÄLSKADE sin frisörska Josefin och ville inte gå därifrån när jag kom för att hämta, men jaja... Fin blev han i alla fall!


Vi är ju ganska långt från utställningsproffs så jag är inte helt säker på att vi egentligen fattade riktigt vad som hände på utställningen, men i alla fall. Jungman och Petter gick ett par varv i ringen. Domaren verkade glad och vips så fick vi en rosett! 


Och sen fick han visa upp dig igen i ringen och vips så fick vi en rosett till! Lill-matte Klara var också med och fick bl a i uppdrag att hålla rosetter och se till att Jungman drack vatten, vilket hon fixade med bravur. 


Två rosetter, wow, tyckte vi. Men det var tydligen inte klart med detta! Vi fick vänta nån timme och sen var det dags för Jungman att gå in i ringen igen. Denna gång tillsammans med alla sällskapshundar. Jungman var mer fokuserad och gick riktigt fint! Det hela slutade med att vi fick ytterligare en rosett!


Efter lite efterforskningar har vi förstått att Jungman blev BIR och BIG 2. Trodde aldrig att jag skulle bli en "utställare", men alltså. Jag är så mallig över min hund nu jag. Mallgroda. Är lite mallig över att ha en sån modern man också, typ den enda manliga handlern på hela utställningen!

Såhär löd den isländska domarens utlåtande (tror vi, ganska svår handstil att tyda...), det är väl fin kritik? Eller?

"Almost 9 months, very mature brown male. Very Masculine. Correct scissorbite, long shoulder black, well laid back. Well sprung sprung ribs, long ribcage. Very alert expression. Well angulated in rear. A very spring + a good mover + nice temperament. Excl CK BIR Puppy"


Efter allt travande i ringen fick Jungman springa av sig tillsammans med sin lillsyrra Java. Dom hade verkligen skitkul!



Vi avslutar med en liten bild på hur Jungman förhåller sig till det här med bilbälte och baksäte. Han har alltså nästan hela sätet för sig själv men väljer... att sitta i sin älskade Lill-Mattes knä!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar